Велислава Дърева  не се нуждае от представяне, но все пак

...
Велислава Дърева  не се нуждае от представяне, но все пак
Коментари Харесай

Велислава Дърева пред novini.bg: За днешните политици България е празен звук!

Велислава Дърева  не се нуждае от показване, само че въпреки всичко да напомним - тя е публицист, журналист, кинодокументалист, един от ревностните откриватели на делото на Васил Левски. Казва, че най-големия гений на журналиста е неговата независимост. Заради своето свободолюбие е била уволнявана 5 пъти по времето на социализма и 9 пъти по-късно. Тя е потомствена социалистка, нейните родители са били антифашисти с издадени смъртни присъди.

- Велислава, по какъв начин приемаш обстоятелството, че разфасоват ПСА с флекс, въобще какво издава рушенето на монументи?

- Който разрушава монументи, разрушава историята. Който разрушава историята, разрушава страната. Сега, когато нацизмът вилнее пред очите ни, разбирам за какво благите ми родители са сграбчили оръжие и са си заложили главите. Сега разбирам за какво скъпият ми другар Джеки Вагенщайн е бил подготвен да погине. Сега разбирам за какво гибелта на Гео Милев, Йосиф Хербст, Никола Вапцаров е била неизбежна. Защото фашизмът е интрига против историята и против човечеството.



Сн. булфото Велислава с Ивайло Трифонов, консултант на президента Желю Желев  Желю Желев Д-р Желю Митев Желев (3 март 1935 година - 30 януари 2015 г.) е роден в с. Веселиново, Шуменско. Завършва/вляво/ и проф. Драгомир Драганов от Клуба за публичност и преустрояване честват годишнина от пазането на тоталитаризма в клуб " Яйцето ".

- През последните години като че ли напълно се смали и от година на година губи своето електорално въздействие. Има ли бъдеще това единство на левите, което застана зад на локалния избор в столицата?

- От 2017-а досега, под „ мъдрото ” управление на Вождесата и нейните корнелианци, изгуби над 800 хиляди гласоподаватели. На последните локални избори изгуби още над 160 хиляди гласа, макар хвалбите на Нинова. В се възцари едноличната и безконтролна власт на госпожа председателката, която няма нищо общо с лявата концепция, беше част от ръководството на Костов и беше натресена на от персони с персонален, себелюбив интерес…

Днес е в руини, огромни партийни организации бяха разрушени

единствено тъй като не вървят по гайдата на Вождесата, цъфти антиподборът, бяха възродени сталинистките нрави на кавга с неуместните... През цялата предизборна акция Нинова работеше за ПП-ДБ и срещу Ваня, това е реалност. БСП-София и партиите на Левицата сложиха началото на същинското ляво обединяване, само че това не се харесва на „ Позитано ”.  Т.нар. ляво-център-патриотично обединяване, прокламирано от Нинова, е имагинерно, това са имитативни телодвижения из политическото пространство. Този фалшификат единствено препятства същинския блян към обединяване на левите в България.  


Сн. булфото, Велислава с огромния български артист Стефан Данаилов

- Има ли излаз от управническата рецесия у нас - на централно и на локално равнище?

- Винаги има излаз. За страдание в българската история изходът постоянно идва едвам тогава, когато всичко се срути. Чак тогава обществото излиза от своята заспалост, в днешния подтекст – от фейсбук съпротивата. Една лъжлива опозиция. 

- Сложната интернационална конюнктура, войните на открито ли са главната причина за объркания политически живот у нас, за неналичието на сигурност и успокоение у хората?

- Димитър Благоев споделя, че 2/3 от вътрешната политика на България зависи от външни сили, от външната политика. Все отново Дядото е оставил 1/3 за българските политици. Днес 9/10 от политиката на България зависи от външни сили. Днешните български политици се влачат по непознати акъли, пазят непознати ползи и чакат някой Голям брат да ги потупа благосклонно по бузката…

Международната конюнктура постоянно е комплицирана и постоянно има войни някъде по земното кълбо. Днешните български политици, безусловно инцидентни хора и некадърни на всичкото от горната страна, са лишени от национално достолепие и чест, не познават българската история и я презират, те и българския народ презират, тях не ги интересува бъдещето на България, те са сервилни, те се държат като васали, като прислужници. Те са едни лакеи, говорещи политкоректно, и както са политкоректни, по този начин унижават българския народ, развращават го и го погубват. И не им пука! Никак! За тях България е празен тон!

В българските учебници от 1 до 12 клас няма да срещнете думите Родина и Отечество!

Познавам хора, които се възмущават, когато аз пиша Родина и Отечество с основни букви!

В българските учебници няма Освобождение от турско иго, щото съгласно политкоректността в България не е имало турско иго, а благо наличие, 5-вековен рахатлък, дори – „ присъединение към Османската империя ”, както сподели пред Екологичен потенциал велемъдрият Денков. Ами да! Чудя се по какъв начин по този начин сме вдигали въстания на всеки 15-20 години против някакво наличие, хеле пък присъединение! И от какво ни е освободила Русия, впрочем? От присъединението? Да не би да сме подавали молба за присъединение към Османската империя?

В българските учебници няма и дума за антифашистката опозиция! Щото нямало било фашизъм! И като няма фашизъм, няма и антифашисти, единствено някакви бандюги, каскети и цървули! Кой финансира тези учебници? Едни американски Неправителствени организации. Кой финансира тези Неправителствени организации? „ Америка за България ”.  

- Защо политиците ни се държат на открито без грам национално самочувствие и горделивост?

- Защото са лакеи и безродници, както споделих.

 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР